Mycosynergy: Synergická symfonie pro harmonizaci vašeho těla

Svět mykologie je jedním slovem fascinující. Nemáme ovšem na mysli všechny ty poklady, které posbíráte procházkou lesem, ale speciální terapeutické houby, s nimiž pracuje alternativní medicína. Existují totiž určité druhy hub, jež mají blahodárný efekt na lidský organismus a s nimiž se setkáme zpravidla prostřednictvím doplňků stravy. Přesně v tomto duchu se nese také řada Mycosynergy od značky Energy, jejíž tajemství spočívá v efektivním využití mykoterapie. Co všechno vám může nabídnout?

Banner_mycosynergy

Mycosynergy jako zkratka k účinné mykoterapii

Mykoterapie je přírodní metodou, která se v mnoha kulturách využívá již tisíce let na řadu zdravotních neduhů. Houby patří k vůbec nejstarším organismům na planetě a samotné výzkumy i archeologické nálezy odhalují, že je konzumovali už naši předchůdci před více než 30 000 lety.

270334623_1257666811404610_7205087355731863934_n

Přestože se doba neustále mění, skvělé je, že i dnes se hřejí na samotném výslunní z hlediska alternativních přístupů. Medicinální houby jako takové jsou bezesporu zázračnou součástí přírody a po stránce svých dovedností se rozhodně mají čím chlubit. Na organismus totiž mají protizánětlivé, detoxikační i regenerační účinky. Oslavou mykoterapie jsou také doplňky stravy Mycosynergy, s nimiž vás právě teď seznámíme.

Pětice pomocníků pro cílenou výživu orgánů

Doplňky stravy Mycosynergy jsou navrženy tak, aby cíleně podporovaly a posilovaly vitalitu konkrétních orgánů. Každý orgán má totiž v těle svou specifickou funkci a je tedy vystaven naprosto odlišným problémům i nepříznivým vlivům. Z toho důvodu v edici Mycosynergy nenajdete jednoho univerzálního pomocníka pro všechno, ale naopak úzce specializované doplňky, které se s respektem soustředí na harmonizaci daných orgánů. A to je právě ten důvod, proč skutečně fungují tak, jak mají.

95_mycocard-300dpi

Mycocard

Mycocard je určený k podpoře srdce, mozkového centra i cévního systému, ovšem pozitivně působí také na činnost tenkého střeva. Díky svým schopnostem pomáhá předcházet kardiovaskulárním obtížím, dokáže však také stabilizovat krevní tlak, podporovat zdravou cirkulaci krve a zvyšovat imunitu. Doplněk stravy Mycocard kombinuje dvojici medicinální hub v podobě outkovky pestré i lesklokorky lesklé (tu můžete znát jako Reishi) a bylinný extrakt v podobě karbince evropského.

92_mycohepar-300dpi

Mycohepar

Mycohepar je dokonalou souhrou hub a bylinek, které mohou pomoci s eliminací zažívacích obtíží a mimoto se pomohou postarat harmonizaci jater a žlučníku, jejichž schopnosti jsou vzájemně provázané. Vlivem toho dojde nejen k snadnějšímu trávení přijaté potravy, ale rovněž k posílení antioxidačních schopností těla. Přispívá také ke zlepšení stavu vazů, šlach i pokožky. Mycohepar čerpá ze síly korálovce ježatého, hlívy ústřičné i bylinných mistrů v podobě smetány lékařské a kozlíku lékařského.

89_mycopan-250dpi

Mycopan

Mycopan se stane nenahraditelným pomocníkem zejména tehdy, pokud chcete zocelit dráhu sleziny-slinivky a žaludku či eliminovat potravinové alergie. Jeho působením dojde k mnohem lepšímu trávení, snadnějšímu vylučování, ale také k harmonizaci hormonů působících ve slinivce. Mycopan překvapí i svým složením, v němž najdete rezavce šikmého, penízovku sametonohou i žampion brazilský. Nechybí však ani trojice posilujících bylinek v podobě fenyklu obecného, pelyňku ročního a láhevníku ostnitého.

83_mycopulm-300dpi

Mycopulm

Mycopulm bude cenným doplňkem pro podporu dýchacích cest i tlustého střeva. Dobře sestavené složení posiluje činnost plic i jejich samočistící schopnost, proto se výborně hodí i v rámci detoxikace organismu a posílení obranyschopnosti těla. Jeho vyvážené složení pomáhá taktéž zlepšovat stav kožních onemocnění včetně ekzému. Z hlediska tlustého střeva napomáhá Mycopulm k lepšímu vylučování a zároveň je výbornou prevencí proti chorobám střevního traktu. Stojí za tím dokonale vybrané ingredience s obsahem Jidášova ucha, choroše oříše, penízovky sametonohé a přítomností pýru plazivého i pazvonku chloupkatého.

86_mycoren-300dpi--1

Mycoren

Mycoren je oproti tomu specialistou pro lepší vitalitu močového ústrojí, přičemž přispívá k optimální funkci ledvin, močového měchýře a dopomáhá k lepší kondici prostaty. Výrazně ale také přispívá k snížení pocitu vyčerpání. Obsažené houby a bylinky pozitivně ovlivňují hospodaření s vodou v těle a přispívají tak k jejímu plynulému vylučování. Jeho úžasnou vlastností je také fakt, že předchází zánětům, ledvinovým či močovým kamenům. I Mycoren oplývá skvělými přírodními složkami, jako je trsnatec lupenitý, pórnatka kokosová, housenice čínská (proslulá jako Cordyceps), nechybí však ani bylinný zástupce dendrobio vznešený.