Coriolus: Porce zdraví pro vaše zvířecí miláčky

Na základě vyhlášky EU nemůžeme nabízet Coriolus jako doplněk stravy. Nabízíme ho tedy jako veterinární přípravek a takto je i prezentován.

V posledních letech se stále více zaměřujeme na podporu zdraví za pomoci přírody. Kvalitní péči ovšem chceme dopřát nejen sobě, ale také svým milovaným čtyřnohým kamarádům, kterým bychom klidně snesli i modré z nebe. Chcete jim zkrátka zajistit dlouhý a zdravý život plný vitality a radosti.

Ať se ale mnohdy snažíme sebevíc, zdravotní problém se dříve či později může objevit. V takový moment pak není na škodu povolat veterinární přípravek Coriolus, který se vyznačuje řadou prospěšných účinků na zdraví zvířat. Jak může tento přípravek pomoci vašemu zvířecímu miláčkovi? Nejen to se dočtete v tomto článku.

dog-8008483_1280

Coriolus je malý zázrak v přírodní medicíně

image

Vitální houba Coriolus (známá také jako Turkey ail Mushroom, Yun Zhi, Kawaratake, Coriolus versicolor či outkovka pestrá) se v posledních letech dostává do popředí zájmu v oblasti zdraví, wellness i veterinární péče. Nejdříve si však pojďme trochu odhalit, čím je charakteristická a co o ní prozrazují historické prameny.

Coriolus je typickou dřevokaznou houbou, která roste na poškozených stromech nebo spadaných větvích. Její polokruhovité plodnice jsou pestře zbarvené od šedé až po tmavou hnědou a často se objevují ve shlucích. Tato houba se vyskytuje zejména v mírném podnebním pásmu po celém světě a její předností je nepochybně dlouhá historie v tradiční čínské medicíně.

dog-5964181_1280

Již starověcí čínští bylinkáři, jako třeba legendární císař Shen Nong, tvrdili, že léčivka Coriolus má posilující účinky na mužské zdraví, umí zklidnit nervy i mysl a prodloužit život. Největší pozornost však stále přitahuje svým protinádorovým účinkem, který byl objeven již v dynastii Han.

Další zajímavosti pak byly odhaleny ze spisů z roku 1386, které odhalily využití Coriolusu ve znamení lidového léčitelství. Návaznými výzkumy se posléze potvrdilo, že polysacharidy obsažené v houbě mají mnoho biologických účinků, zejména pak v boji proti rakovině. Díky těmto studiím se vitální houba Coriolus dostala i do klinické praxe v Japonsku a Koreji, kde se stala součástí léčby až u 70 % pacientů s nádorovým onemocněním. Od té doby je intenzivně studována a stále přináší překvapivé výsledky.

Coriolus má pomáhat hlavně zvířecím miláčkům

coriolus-vypis-3.761696527

Přestože se úplně nabízí pojmenovat Coriolus od značky Mycomedica jako doplněk stravy, podle nařízení EU tomu tak být nesmí. Schválený je totiž pouze jako veterinární přípravek a je tedy určený právě zvířatům. Přesto je spousta lidí, kteří outkovku pestrou v něm obsaženou užívají a její účinky si velmi pochvalují tak, že na ni nedají dopustit. Avšak takové rozhodnutí je zcela na každém. My se však nyní půjdeme podívat, s čím ve vztahu k zvířatům umí Coriolus pomáhat, a že málo toho opravdu není. V jakých situacích se tedy používá?

  • Při nádorových onemocněních
  • Při poruchách imunitního systému
  • Při léčbě bolesti
  • Při problémech s nervovým systémem
  • Při potížích s vylučovacím a zažívacím ústrojím
  • Při kardiovaskulárním a cévním onemocnění
  • Při podpoře metabolismu a činnosti jater
  • Při osteoporóze

Cenný zdroj výživných a minerálních látek

Coriolus je mimo jiné bohatý na proteiny, polysacharidy a celkem 18 aminokyselin, přičemž nejčastěji se v něm vyskytuje leucin, izoleucin, methionin, tyrosin, glutamin a asparagin. Tyto aminokyseliny jsou důležité hlavně pro tvorbu proteinů. Coriolus obsahuje také enzymy jako je laktáza či chitináza, které pomáhají rozkládat dřevní hmotu a získávat energii. Kromě toho se v něm nachází rovněž enzym rozkládající RNA, tzv. RNáza.

Coriolus se však pyšní i dalšími důležitými látkami, jako jsou fenolové sloučeniny s antioxidačními, protinádorovými a protimikrobiálními účinky. Cennými složkami jsou také mastné kyseliny, zejména pak omega 3 a 6, kyselina olejová, kyselina linolová, kyselina linolenová, kyselina palmitová a kyselina stearová. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou cenné minerály, stopové prvky a vitamíny, jako je draslík, hořčík, zinek, měď, železo, vitamín D2 a vitamíny skupiny B, které jsou pro vitalitu zvířecího mazlíčka naprosto nezbytné. 

NÁŠ TIP: Chcete svým mazlíčkům dopřát kvalitní péči i v jiných oblastech zdraví? Všechny produkty pro zvířecí parťáky najdete tady