Podpořte dětskou imunitu

Dětský organismus je křehký a je proto náchylnější k respiračním nemocem více než u dospělých.

Protože děti nemají ještě dostatečně vyvinuté obranné funkce organismu, mohou škodliviny jako jsou vítr, chlad, viry i baterie snadno vstoupit do těla.

Na podzim je proto velmi důležité zaměřit se na podporu dětské imunity.

Zdravá imunita

Tradiční čínská medicína přistupuje k imunitě svým způsobem.  Zaměřuje se na prevenci a posiluje dětský organismus dříve, než se nějaká nemoc objeví.  A to čistě přírodní cestou. Pro udržení silné imunity je velmi důležité trávení a zdravá slezina. Proto je dobré podpořit slezinu a imunitu správnou stravou a klást důraz na pečlivý výběr potravin, které slezinu podporují.

Potraviny, které mají neutrální nebo teplou sladkou povahu, jsou považovány za prospěšné pro slezinu. Patří sem bílá rýže, rýžové kaše, oves, dýně, mrkev, celer, kukuřice, cizrna, batáty, kuřecí maso, hovězí maso, vlašské ořechy a další.

Na podporu imunity a udržení zdraví využívá tradiční čínská medicína pozitivní účinky některých druhů vitálních hub, jako je např. Reishi. Reishi je právem nazývána královnou mezi houbami.

Obsahuje mnoho bioaktivních látek. Kromě vitamínů, minerálů má i velké množství polysacharidů beta glukanů a spoustu dalších látek. Díky nim dokáže harmonizovat a aktivizovat organismus a udržuje tak přirozenou obranyschopnost.

Drací sirup deti

Houbu Reishi najdete ve velmi oblíbeném Dračím sirupu pro děti nebo v MycoComplexu pro dospělé.

Sirup je určený především pro malé děti, které ještě neumí polykat tabletky. Obsahuje houbu Reishi a k tomu také Cordyceps, Echinaceu a Acerolu (přírodní zdroj vitaminu C). Doporučujeme ho začít užívat už v měsíci září a potom po celou zimu na podporu imunity při návratu do dětského kolektivu ve školkách a školách.

 

MycoComplex je určený pro dospělé, ale mohou ho také děti od 5 let, pokud už dokáží polykat tabletky. Obsahuje také vitální houby Reishi a Cordyceps, ale  navíc také ještě houbu Agaricus a Shiitake. Agaricus je ze všech vitálních hub nejaktivnější a díky tomu skvěle udržuje správné funkce imunitního systému. Směs je ještě doplněná o Acerolu – přírodní zdroj vitaminu C.

Pokud se i přesto stane, že k nějakému nachlazení nebo kašli dojde, doporučujeme hned v počátečních fázích onemocnění užívat Tygří sirup. Tím výrazně ovlivníme průběh a zkrátíme délku nemoci.

Tento článek má pouze edukativní charakter, nenahrazuje poradu s lékařem nebo lékárníkem.