(Ne)kašleme na to!

(Ne)kašleme na to!

Pravděpodobně jste již někdy slyšeli známé české moudro, které praví, že „léčený kašel trvá sedm dní a neléčený týden“. Z vlastních zkušeností by možná leckdo souhlasil, nicméně stejně jako u každé zdravotní obtíže i zde platí, že pod pokličkou se mnohdy skrývá mnohem víc, než by se na první pohled zdálo.

Kašel

POJĎME KAŠLI POROZUMĚT…

Kašel není nemoc sama o sobě, ale zdravotní symptom neboli příznak, který signalizuje, že v našem organismu, konkrétně v dýchacích cestách, je něco v nepořádku. Příčin může být mnoho. Od podráždění, kde příčinou je nejčastěji kouř, silné pachy nebo výpary, přes alergie na pyl, živočišné produkty a prach až po psychické příčiny, pocházející zpravidla z nervozity nebo stresu.

V naprosté většině však má kašel svůj původ infekčního charakteru, ať již virového, nebo bakteriálního. A právě ty, díky své četnosti a dobré možnosti léčby přírodními produkty, nás zajímají.

Druhy kašle

OfftusinJednotlivé druhy infekčního kašle dělíme podle jejich vývojového stadia.

Suchý kašel se obvykle objevuje spíše na začátku onemocnění. Jedná se o dráždivý neproduktivní projev, tedy kašel bez vykašlávání hlenu. Nejčastěji je způsoben zánětem horních cest dýchacích a přilehlých uzlin nebo jako reakce na okolní prostředí, nejčastěji chlad. Může být prvním upozorněním na přicházející onemocnění, jako je rýma, bolest v krku, chřipka, viróza, zánět vedlejších dutin nosních nebo zánět nosohltanu a hrtanu.

 
Vlhký kašel znamená, že v organismu probíhá aktuální infekce a tělo se pokouší zbavit nahromaděných hlenů v dýchacích cestách. Důležité je, aby byly včas a pokud možno v plné míře „vykašlány“, protože v opačném případě mohou představovat cyklický zdroj infekce. Onemocnění se prodlužuje v čase a může dojít i ke zhoršení a vzniku například tak závažného onemocnění, jako je zápal plic. 

Rizika

Ve většině případů znamená kašel varovný signál, který má spíše výstražný charakter s obtěžujícím průběhem. Na pozoru by však měly být rizikové skupiny, mezi které předně řadíme malé děti, seniory a specificky oslabené osoby (srdeční a plicní nedostatečnost). V některých případech může kašel organismus nadměrně zatížit nebo přímo poškodit. Chronický kašel je spojen s únavou, bolestmi hlavy, závratěmi, pocením, bolestí na hrudi, inkontinencí a dokonce zlomeninami žeber. Ve vážných případech může vest ke stavům jako je pneumotorax (plíce zkolabují), abnormální srdeční tep, synkopa, prasklá bronchiální trubice nebo jícen.

PŘÍRODNÍ ŘEŠENÍ

Léčba nemocí dýchacích cest prostřednictvím prostředků přírodní medicíny je lety prověřená a efektivní. Mezi hlavní výhody přírodních látek patří bezesporu komplexnost jejich účinku − mnohé byliny vykazují současně efekt antibakteriální, antivirotický, protizánětlivý a antitusický, respektive expektorační. Cílí tak na samou příčinu onemocnění na rozdíl od běžných přípravků, které jsou zaměřeny na potlačení reflexu kašlání nebo naopak vykašlávání usnadňují. Nemohou však léčit samotnou podstatu.

A POTOM JE TU OFFTUSIN

Třapatka nachováV nabídce lékáren je dnes k dostání mnoho dobrých přírodních přípravků na kašel, obsahujících některou z rostlin, která je tradičně spojována s kýženým efektem.

Náš produkt Offtusin je jiný. Obsahuje pět mocných extraktů sladěných tak, aby v plném spektru napomáhaly tělu k obnovení ztracené rovnováhy. Posilují imunitu, a dávají tak organismu vlastní sílu k boji s rozvíjející se infekcí, působí na posílení plic jako primárního orgánu, který je kašlem ovlivněn a oslaben. U suchého kašle zmírňují dráždění a zvlhčují dotčené sliznice a naopak, u kašle vlhkého zlepšují vykašlávání hlenů a zajišťují regeneraci sliznic.

SLOŽENÍ OFFTUSINU

» Třapatka nachová (Echinacea purpurea): zvyšuje imunitu díky aktivaci makrofágů, jež jsou schopny pohltit původce infekce přímo v organismu. A také tím, že podporuje produkci interferonu, látky, která mimo jiné zabraňuje množení virů v buňkách.

» Bez černý (Sambucus nigra): má široké využití v léčitelství a farmacii. Podle rčení je „lékem proti devíti nemocem a magickou bylinou“. Celá rostlina obsahuje fytoncidní látky, které účinně bojují proti bakteriím. Působí protizánětlivě, močopudně a podporuje pocení.

lišejník islandský» Pukléřka islandská (Cetraria islandica): v mnoha evropských lékopisech se tento lišejník objevuje již od 17. století. Obsahuje slizovité látky se silnými antibiotickými účinky, jež pomáhají při zánětlivých onemocněních. Důležité uplatnění má zejména při léčbě a tišení kašle, při nachlazení a zánětech dýchacích cest, astmatu, tuberkulóze.

» Pelargonie sidonská (Pelargonium sidoides): pochází z jižní Afriky, kde se odjakživa používala v tradiční medicine zejména na plicní onemocnění. Moderní studie potvrdily její antibakteriální a imunostimulační účinky. V současné době ji západní medicína využívá k léčbě nachlazení a kašle.Pelargonie sidonská

» Břečťan popínavý (Hedera helix): jeho nejvýraznějším účinkem je podpora vykašlávání. Užívá se při chronickém kataru, astmatu, nachlazení a stavech, kdy jsou sliznice horních cest dýchacích zanícené.

 KDY SÁHNOUT PO OFFTUSINU?

Offtusin si vezměte, kdykoliv pocítíte první příznaky jakéhokoliv druhu kašle, u kterého máte předpoklad se domnívat, že může být infekční… Čím dříve, tím lépe. Lze jej použít též jako prevenci v případech, kdy jste byli vystaveni nadměrnému chladu.

JAK OFFTUSIN NEJLÉPE POUŽÍT?

Nechte tabletu co nejdéle přirozeně rozpustit v ústech, a pokud možno chvíli nezapíjejte. Užívání Offtusinu doporučujeme v malých dávkách zachovat i po odeznění příznaků, a to po stejnou dobu, po kterou se příznaky vyskytovaly.

Offtusin můžete zakoupit v našem eshopu: chci OFFTUSIN

Zdroj: Vitae Energy